+36 1 433 2112

Jó minőségű podcast mikrofont keresel, de nem tudod eldönteni, hogy az MV7, vagy pedig az új, megfizethetőbb testvére, az MV7X lenne számodra a megfelelő? Az alábbi cikkben segítünk meghozni a döntést.

Az MV7 Podcast Mikrofon tavalyi bemutatása óta teljesen meghódította a tartalomgyártók világát, és ez nem véletlen: számos funkciója kiváló hangminőséggel és egyszerű használattal párosul.

Jogos a kérdés, hogy akkor vajon mi oka volt a Shure-nak piacra dobni az új MV7X-et? De még fontosabb kérdés, hogy vajon megfelelő-e számodra is az új modell?

  • XLR vagy USB?

A két nagyszerű mikrofon közti legfontosabb különbség a csatlakozásban van: az MV7 sztenderd XLR-kimenettel és USB-porttal is rendelkezik, hogy közvetlenül csatlakoztathasd laptopra vagy számítógépre. Ez kedvező tulajdonság streamerek, gamerek és podcasterek számára, akik nem használnak hangkártyát.

Ezzel szemben az MV7X-en csak XLR-kimenet található. Ez a modell tehát egy elérhetőbb választás azok számára, akik szeretnék nívósabbá tenni felszerelésüket, vagy egyidejűleg több mikrofont használnak. Ha például podcastodban egyszerre több vendég is szerepel, az MV7X lehet számodra a megfelelő modell.

  • Az izolációs technológia

Az MV7 és az MV7X is egyedülálló izolációs technológiával készült, tehát teljes mértékben a hangodra fókuszál, a háttérzajt kizárja.

  • Tökéletes zenészek számára

Arról már sok szó esett, hogy az MV7X milyen kiváló podcasthoz és hangalámondáshoz, de meg kell említeni, hogy énekfelvételhez is tökéletes! Kiemeli a hang tisztaságát, és nagyszerű választás azoknak az énekeseknek, akik már eleve XLR-csatlakozású felszerelést használnak. Bármilyen kialakítású szobában professzionális hangzást biztosít.

Most, hogy felsoroltuk a különbségeket a két modell között, talán sikerült is döntést hoznod, azonban hadd jegyezzük meg, hogy semmilyen érv nem szól az ellen, hogy mindkét mikrofont beszerezd! Bátran dolgozhatsz egyszerre is a kettővel, kombinálhatod is a velük készített felvételeket.

 

Shure MV7 vagy MV7X: Melyik mikrofont válasszam?