+36 1 433 2112

Az, hogy a rögzített anyagaidat megfelelően, részletgazdagon hallgasd vissza, ugyanannyira kulcsfontosságú, mint hogy minőségi eszközöket használj a felvételhez. Ez a stúdiózás minden fázisára ugyanúgy igaz: hangfelvételnél, keverésnél és masterelésnél is.

 

 

Hogyha nem sajnálsz kellő energiát és pénzt fektetni a tökéletes fejhallgató megtalálásába, az hosszú távon jelentősen hozzájárul munkád minőségéhez. Ha tökéletes mixet szeretnél készíteni, elengedhetetlen, hogy professzionális, stúdióminőségű fejhallgatóval monitorozd azt. Hogyha nem megfelelő fejhallgatót használsz, elmulaszthatsz olyan apróbb hibákat, amiket a munkafolyamat későbbi szakaszaiban már talán nem fogsz tudni kijavítani, sőt, a mastering során csak kihangsúlyozódnak majd. Jobb biztosra menni, és sok időt és bosszankodást megspórolni azzal, hogy az elejétől a végéig minden hangot kristálytisztán hallasz.

Milyen szempontokat kell megvizsgálni, amikor fejhallgatót választunk? Az egyik legfontosabb pont a frekvenciaválasz. Fontos, hogy széles frekvenciatartományban halljuk a hangokat, a mélyektől a magasakig egyforma érthetőséggel. Léteznek olyan fejhallgatók, amelyek a mélyebb frekvenciákat jobban kiemelik, a legtöbb azonban a standard 20-tól 20.000 Hz-ig terjed.

Kérdés az is, hogy nyitott vagy zárt fejhallgatót szeretnénk-e. A zárt, izolált fejhallgatók nem engedik se a fejhallgatón kívülre a hangot, se a külső zajokat nem engedik be, így a zenehallgatás teljesen zavartalan. A Shure SRH840A zárt fejhallgató például gazdag basszust, tiszta közepet és kiszélesített magas tartományokat közvetít, így ha teljes nyugalomban szeretnél dolgozni, ez a darab ideális lehet. Ha a legeslegjobbat keresed, akkor viszont figyelmedbe ajánljuk a Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgatót.

 

 

A nyitott fejhallgatók előnye, hogy a kifelé áramló hangokat nem nyeli el vagy veri vissza a fejhallgató külső rétege, így ezek esetén jobb a dinamika és a térérzet. Ha ez a típus nyerte el a tetszésedet, ajánljuk a Shure SRH1840 professzionális nyitott fejhallgatót.

Miért fontos a megfelelő fejhallgató kiválasztása stúdiózáshoz?